Кои сме ние и за какво се борим?

Илюстрация на no-code софтуер

Въпреки, че безкодовите технологии съществуват от известно време, ние се сблъскахме с тях през 2020 година. Заради пандемията и други фактори ни се наложи драстично да редуцираме екипа си. Бяхме изправени пред заплахата да се наложи да прекратим работа и точно тогава, по времето на най-тежкия локдаун, решихме, че вместо да потънем в отчаяние, е време да научим нещо ново. Тогава открихме страхотния свят на безкодовите технологии, които не само ни спасиха, но и ни показаха хоризонт, изпълнен с много нови възможности. В него технологията, дизайнът и бизнес моделите се преплитат в едно. Вече не сме зависими от тромави технически екипи, бъгове, грешни интерпретации и скъпи интеграции. Цялото това време може да се вложи в изчистване и шлифоване на бизнес моделите, дизайна, логиката.... и споделяне на знанията!

Подготвили сме ви редица интересни и вълнуващи статии, които са базирани изцяло на нашия опит в дизайна и бизнеса, а също така съвети, трикове, дози вдъхновение и още много...

Това ще е едно много вълнуващо пътешествие, на което искаме да дойдете с нас, защото смятаме, че no-code е бъдещето на уеб технологиите!

No-code технологиите са за всички дизайнери, маркетинг агенции (малки и големи), предприемачи с находчиви идеи, разработчици... Те са за всички, които искат да разработват софтуер или услуга, но по една или друга причина нямат програмните познания или времето да ги усвоят. Ето защо създаваме no-code.bg - за да информира българската аудитория за новостите в безкодовите технологии. По този начин се надяваме да дадем тласък на no-code движението на родна земя.

А кои сме ние?

Ние сме ентусиасти, които не ги е страх да тестват всичко ново и интерсно, за да открият нови светове. Имаме изключително сериозен опит в разработката на уеб сайтове и продукти и нямаме търпение да го споделим....

Снимка на Георги Ангелов

Георги Ангелов

Full Stack Web Designer

Стартирах кариерата си преди около 20 години, като през цялото време съм се занимавал с изграждане на уеб сайтове. Основната ми специалност винаги е била UI дизайнер, но доста дълги години и сам си кодирах уеб сайтовете, поради което имам доста приличен опит във frontend'а. Също така съм стартирал няколко успешни и няколко неуспешни собствени продукта, затова имам  поглед и върху бизнес частта на един сайт. Преди 2 години открих no-code технологиите и вече спокойно мога да се нарека Full Stack Web Designer, защото мога да преведа клиентите ми от консултацията на възможножните бизнес модели, през дизайна, до създаване на комплексни CMS системи и 100% персонален дизайн.

Това е най-вълнуващото нещо в уеб, което ми се е случвало от много време насам и искам да го споделя с вас, защото знанието трябва да се споделя!

Снимка на Цвета Панчева

Цвета Панчева

Copywriter

Ако някой ме беше попитал в детството ми, какво ще работя като порасна, никога не бих предвидила онова, което се случи в действителност! След дългогодишен интерес и засилено обучение по изкуствата, през 2015 година по щастлива случайност започнах работа като копирайтър. Този неочакван късмет откри за мен предизвикателния, но вдъхновяващ свят на уеб разработката. И ако в първите 2 години се занимавах само с писане на съдържание за уебсайтове, то в последствие започнах все повече и повече да се увличам по другите аспекти от живота на един сайт, свързани с думите: SEO оптимизацията, маркетинга и фейсбук рекламата, особеностите в създаването на микрокопи. Паралелно с писането, все повече и повече започнах да се увличам по техническата страна на разработката. И тъкмо когато реших, че искам да започна да уча фронтенд програмиране - от любопитство - открих безкодовите технологии. Разбрах, че това идеалната възможност за човек като мен! Така започнах да се уча да работя с Webflow...

Най-голямата мощ на безкодовите технологии е, че дават възможност на търсещите, инициативни хора да навлязат в един свят, който иначе би бил затворен за тях.

Логото на no-code.bg е разработено от Георги Ангелов и Виктория Митова

Станете част от нас

Пишете ни